Zen-shiatsu coaching

Levenskunst in Ierland

Laat je raken door een mysterieus Ierland

 

Een verdiepingsweek in het teken van Levenskunst.
Levenskunst is de kunst om je veerkrachtig doorheen je leven te bewegen. Om je leven te be-leven met een open en liefdevolle geest, bewust in verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Het is de kunst om met kennis en aandacht continu te blijven groeien naar een waardevol en inspirerend leven. Van kwetsbaarheid naar kracht. Van emotie naar gevoel. Balanceren tussen geven en nemen. Kiezen voor hoofdzaken. Loyaal aan jezelf en je omgeving. Je missie vanuit liefdevolle verantwoordelijkheid vormgeven.

Céad míle fáilte (welkom)
We ont-moeten elkaar vijf dagen in de ervaring van bewust samen ontdekken.

We wisselen van gedachten rond het thema ‘Levenskunst’. Wat is dat voor jou?
Hoe kan jij met minder energieverspilling jouw leven liefdevol be-leven?
We reizen door prachtige natuur en bij krachtige oude plaatsen maken we tijd voor stilte, meditatie, zacht bewegingswerk en bewust ademen.

We ervaren de verbinding tussen ogenschijnlijke tegengestelden: wat is voelbaar maar niet meteen tastbaar, wat is meetbaar en immens.
Wat leeft tussen actie en ontspanning, tussen verleden en heden, tussen onze voorouders en ons, tussen ons en de volgende generaties, tussen legenden, mythen, geloof, mystiek en zin voor realiteit, tussen wijsheid en kennis, tussen uitstellen en beslissen, tussen ontspanning en actie, tussen geven en nemen, tussen vanzelfsprekendheid en ontroering… 

We voelen welke thema’s zich daarnaast aanbieden en omarmen wat er zich aandient. 

We dompelen ons onder in al het mooie wat Ierland ons te bieden heeft. We geven ruimte aan wat in ons leeft en nodigen zo ontroering, ontspanning, inspiratie en heling uit.

FAQ's

FAQ’s algemeen

* Wat brengt het je?
Deze verdieping is een uitnodiging om je opnieuw bewust in tijd en ruimte met jezelf en de ander te verbinden.
Deze verdieping nodigt jouw intuïtie en voelende vermogen uit.

* Wat kan je verwachten?
We dompelen ons een aantal dagen onder in een overvoeld die Ierland ons kan bieden aan krachtige en oeroude plaatsen. Verwacht je aan verbindingen en verwondering buiten en in jezelf. We omarmen stromingen in onszelf die ons fysiek, energetische en spiritueel mee vorm geven op ons pad. Maar bovenal is de hele reis één GENIETEN…

* Ik heb weinig kennis/ervaring met bewustzijn en/of persoonlijke ontwikkeling en/of ‘Levenskunst’, is dat een probleem?
Kennis of ervaring rond bewustzijn en/of persoonlijke ontwikkeling is meegenomen.
Heb je weinig kennis en/of ervaring rond bewustzijn en wil je de stap in het uitnodigende onbekende graag zetten, ben je meer dan welkom!

* Wat wordt er van mij verwacht?
Een open geest, nieuwsgierig naar kennis en ervaring, denkend en voelend, warm van hart.

* Wat voor type reis is dit?
Deze verdiepingsreis is als een retraite of herbronnings-, inspiratie- en/of ervaringsreis. Of het nu cultuur, geschiedenis, spiritualiteit of gezondheid is, deze verdiepingsreis combineert het beste van verschillende werelden.

* Is het de bedoeling dat ik meedoe aan alle activiteiten?
We zijn ‘en route’ doorheen Ierland, dus iedereen toert mee van locatie naar locatie. Voor de meeste activiteiten wordt er eerst afgestemd met de groep. Ieder is dan vrij om ter plekke deel te nemen of niet. Afhankelijk van de dagplanning is er meer of minder individuele ruimte.

* Is er ruimte om alleen te zijn?
Op elke locatie kan je, indien gewenst, een tijd alleen zijn. De duur hangt af van de dagplanning en wordt in onderling overleg op het moment zelf besproken.

* Is er ruimte voor stiltemomenten en/of meditatie?
Zeker. Op de meeste plaatsen waar we alleen zijn, is er de mogelijkheid om samen of alleen te mediteren. We spreken dit telkens ter plaatse af. De duur hangt af van de dagplanning en wordt in onderling overleg op het moment zelf besproken. Een actievere vorm van meditatie is het uitvoeren van zachte bewegings- en ademhalingsoefeningen. Waar nodig kunnen we (een) ritue(e)l(en) uitvoeren. Ook dit bespreken we ter plaatse, als er vraag naar is.

 

FAQ’s praktisch

* Wat is het aantal deelnemers?
We reizen bewust met een eerder kleine groep: min. 6 en max. 8 deelnemers.

* Moet ik snel boeken?
Een vroege individuele boeking verzekert je plaats voor deze reis. Vanaf 6 deelnemers gaat de reis ook effectief door.
Boek je met jouw groep, team of organisatie wordt de reis meteen vastgelegd.

* Is inBalans een reisagentschap?
Nee, inBalans creëert, faciliteert en begeleidt deze reizen vanuit gedrevenheid en voeling met wat er leeft in onze maatschappij en wil een ruimte en tijd aanbieden voor innerlijke groei, inspiratie, kennis, verwondering en thuiskomen.

* Is er een officiële reisagent?
Uiteraard! Deze reis is een samenwerking samen met de erkende reisagent Happy Weekends uit Geel.

 * Neem ik een reis- en/of annulatieverzekering?
Het staat je vrij om een reis- en/of annulatieverzekering te nemen. Op de inlogpagina van www.happyweekends.be kan je je hiervoor eveneens aanmelden. Hou er ook rekening mee dat dit in sommige betaalkaarten mee wordt aangeboden.

* Slaap ik alleen of met twee op een kamer?
In principe zijn alle kamers tweepersoonskamers. Mits een meerprijs kan je een enkele kamer boeken.

* Wat kost de reis?
De kostprijs ligt op dit moment nog niet vast. Contacteer me indien je op de hoogte gehouden wil worden.

* Hoeveel betaal ik als voorschot?
De prijs van het voorschot ligt op dit moment nog niet vast. Contacteer me indien je op de hoogte gehouden wil worden.

* Welke kosten zijn inclusief?
Vervoer van en naar de luchthaven, transport ter plaatse, professionele begeleiding, mogelijke toegangstickets, overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijt.

* Welke kosten zijn exclusief?
Vluchtkosten (afhankelijk van moment van boeking), diner ’s avonds in, of vlakbij het hotel, eventuele meerprijs voor boeking van een enkele kamer.

* Zijn er extra kosten?
Kosten van persoonlijke snacks of souvenirs.

Wat neem je mee

Om diverse redenen reizen we zo licht mogelijk, wat neem je zeker mee:

• identiteitskaart of paspoort! Vul bij je reservatie je gegevens in zoals die staan vermeld op je identiteitskaart
• jouw vluchtdocumenten!
• Ierland betaalt met euro’s
• reisstekker voor stopcontacten TYPE G (dezelfde als in Engeland)
• (reis)medicatie, indien nodig
• ‘laagjes’-kleding, muts, handschoenen, sjaal
• buiten de noodzakelijke reiskleding hoef je geen extra ‘mooie’ kleding mee te nemen
• waterdichte (!) en gemakkelijke wandelschoenen
• regenjas en/of kleine handige paraplu
• zonnebril
• fototoestel
• GSM, oplader en/of powerbank

Kleine snacks of drank voor onderweg kunnen we aankopen bij aankomst in Dublin.

Ondanks de goedgevulde dagplanning proberen we elke avond tijdig bij het hotel in te checken, zodat er tijd is om ons, indien nodig, op te frissen voor het avondmaal. Mochten we toch langer onderweg zijn dan voorzien, dan schuiven we gewoon onze ‘vuile’ voeten meteen onder tafel.

‘Mocht je het nog niet weten… Luc is een ware (levens)gids, ondanks een ongelooflijke drive en kennis blijft hij voeling houden met wat er leeft in de groep… chapeau!’ L.S.

‘De wandelingen waren zo mooi. De grafheuvels en andere krachtplaatsen bezoeken gaf me een tintelend gevoel. Soms had ik het gevoel dat de hemel de aarde raakte…’ R.V.G.

‘Wat een rijke ervaring! Wat een fascinerende en adembenemende verdiepingsreis! Dank je Luc voor je professionaliteit en fijne humor’ E.D.

‘En of het een verdieping was … de kracht en de energie blijven me tot op heden nog steeds omarmen & verwarmen. Er gaat geen dag voorbij of ik denk er in dankbaarheid aan terug…’ L.V.B.

‘De reis heeft me diep geraakt! Alles wat er was, mocht er zijn. De inspirerende gesprekken onderweg. De prachtige landschappen, de mysterieuze bomen en eeuwenoude stenen momumenten. Allemaal stille getuigen van een intens verleden.’ S.D.V.G.

‘De plaatsen die we bezochten waren één voor één pareltjes. Ik heb mijn hart geheel onverwacht verloren aan Ierland. Alsof ik werd ondergedompeld in een warm bad vol kennis en ervaringen. Pure inspiratie! Het leek alsof de tijd stilstond en ons eindeloos omarmde. Een aanrader!’ S.V.M.

PRAKTISCHE INFO

Lente 2023; juiste data volgen.

Levenskunst stap voor stap
Today cartoon
happiness cartoon
happiness cartoon
Today cartoon
happiness cartoon
Today cartoon
Today cartoon
happiness cartoon
Levenskunst stap voor stap
Levenskunst stap voor stap
Today cartoon
happiness cartoon
happiness cartoon
Today cartoon
Today cartoon
happiness cartoon
happiness cartoon
Today cartoon
Levenskunst stap voor stap
Today cartoon
Today cartoon
Today cartoon
Today cartoon