fbpx www.massage-info.be
Meditaties

Meditaties

WAT EEN KRACHTIGE ERVARING!

De afgelopen jaren mediteerden  we in stilte aan het vuur of tussen de paarden.

Na afloop, als het weer het toeliet en er ruimte voor was, haalden we na de meditatie met de paarden de sjamanendrums boven samen met de moederdrum en sloten we de meditatie af… al drummend.

Wil je zelf graag (opnieuw) deelnemen naar in een heerlijke ‘reis’ in jezelf?

De meditatie bij de paarden en de meditatieve drum & harp gaan beiden door op dezelfde dag! Ideaal om deze twee te combineren en je krijgt er bovendien een korting bovenop. Gelieve dit tijdens je boeking te laten weten.

Gelukkig huiswaarts

‘Met een iets leger hoofd keerde ik gelukkig huiswaarts. Dit was dan wel mijn eerste échte meditatiesessie, maar zeker niet de laatste. Oefening baart kunst!’ W.L.

Focus

 ‘De meditatie tussen de paarden liet me focussen op wat me voedt’ L.J.

Een unieke ervaring

‘Dankbaar voor deze mooie meditatie, wat een unieke ervaring!’ H.J.

Deugddoend

‘Deugddoend, verrijkend en super ontspannend’ S.G.

Verplichte voorschriften

We houden ons aan de verplichte voorschriften:

  • Er worden geen handen gegeven.
  • We houden anderhalve meter afstand van elkaar
  • Mondmaskers zijn verplicht binnen (zelf mee te brengen), buiten hoeft dit niet
  • Deelnemers worden gevraagd bij het toekomen om de handen te reinigen met het daarvoor voorziene middel.
info buitenactiviteit

Dit zijn allemaal buitenactiviteiten. Bij slecht regenweer of in geval van overmacht (bijvoorbeeld COVID-19) kan de meditatie uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. je wordt hierover tijdig verwittigd.

Gelieve je afspraak te annuleren mocht je je ziek voelen.

Ja, ik wil graag deelnemen aan de Samhain Vollemaanmeditatie!

Samhain meditatie

Zaterdag 31/10/2020, 20u30 – 22u30

Aanvang
We starten om 20u30 met de geleide meditatie aan het vuur, probeer vroeger aanwezig te zijn.

Locatie
Spiegelend Paard, Oosteneind 6, B- 2328 Meerle
Tel: +32 (0)486 447 907
www.spiegelendpaard.be

Begeleiders
Luc Jansen en Martine Brosens

Bijdrage
€ 30,- ter plaatse betalen

Meebrengen
Bij goed weer mediteren we buiten. Je draagt dus best aangepaste buitenkledij en dichte schoenen.

Aantal personen
min. 6 – max. 15
Wees tijdig met je inschrijving als je graag wil deelnemen!

Meer info
Samhain was en is een Keltisch feest dat jaarlijks wordt gevierd op 31 oktober. Op 1 november eindigde het oogstseizoen en begon de winter, en daarmee het nieuwe jaar en was het tijd voor een feest. Ze staken grote vreugdevuren aan en voerden rituelen uit. Daarnaast hadden ze het geloof dat dit moment de deur (thin places) naar de onderwereld opende. Hierdoor konden zielen, feeën en andere wezens kort even naar onze wereld komen. Er konden natuurlijk ook slechte zielen door de deur komen, vandaar waarschijnlijk de traditie van Halloween…. In het 16de eeuwse Schotland gebruikte men voor het eerst de naam Halloween. Het is een verbastering van ‘All Hallows’ Even’ de avond van Allerheiligen.

Onze meditatieavond staat in het teken van licht in het donker, van opnieuw thuiskomen en afdalen naar de rust in jezelf. De beweging om terug naar binnen gaan is noodzakelijk voor ons persoonlijk energiebeheer. We laten achter en bereiden ons voor op de komst van het nieuwe licht.

Tijdens een geleide meditatie, waarbij we ons verwarmen aan het vuur, eren we onze voorouders, staan we stil bij wat was en is en keren we ons bewust naar onze toekomst.

Na de meditatie is er de mogelijkheid als je dat wenst om kennis te maken met, of om je nog even te verbinden met de paarden.

Ja, ik wil graag deelnemen aan de meditatie bij de paarden!

Meditatie bij de paarden

Zaterdag 01/05/2021, 12u30 – 14u30

Aanvang
Het eerste halfuur gebruiken we om kennis te maken met elkaar en met de paarden. De eigenlijke meditatie start om 13u.

Locatie
Spiegelend Paard, Oosteneind 6, B- 2328 Meerle
Tel: +32 (0)486 447 907
www.spiegelendpaard.be

Begeleiders
Luc Jansen en Martine Brosens

Bijdrage
€ 30,- ter plaatse betalen

Meebrengen
We mediteren in de piste van de paarden. Je draagt dus best aangepaste buitenkledij en dichte schoenen.

Aantal personen
min. 6 – max. 12
Wees tijdig met je inschrijving als je graag wil deelnemen!

Meer info
Wendy van ‘Vlamdragers.be’ nam deel aan de vorige meditatie en schreef hierover in haar blog, lees er hier meer over.
Met dit nieuwe initiatief nemen we je mee op een heel aparte reis. Kom de unieke kracht ervaren van de combinatie van repetitieve drum(s) en de energie van paarden.

Mediteren in de aanwezigheid van paarden raakt je innerlijke kracht. Een paard ‘is’ gewoon, hier en nu. De puurheid en intuïtie van een paard neemt je mee, creëert ruimte in jezelf en verbindt…

Het nodigt ons uit om vanuit onze eigen natuur waar te nemen zonder oordeel en contact te maken met wat ons omringt. We mogen ‘doen’ door er gewoon te ‘zijn’ en laten gebeuren wat er gebeurt, wat zorgt voor een diepe rust…

Bij aanvang van de bundelingsmeditatie maken we eerst kennis met de vijf paarden: Witse, Whizper, Bennie, Casper en Coras. We beginnen met een aardingsoefeningen en stromen door naar een heilzaam ‘zijn’ met de paarden en onszelf.

We mediteren zittend in een cirkel, terwijl de paarden langs ons heen of tussen ons door stappen of staan.

Ja, ik wil graag deelnemen aan de meditatieve drum & harp met de paarden!

Meditatieve drum bij de paarden

Zaterdag 01/05/2021, 15u30 – 17u30

Aanvang
Het eerste halfuur gebruiken we om kennis te maken met elkaar en met de paarden.

Locatie
Spiegelend Paard, Oosteneind 6, B- 2328 Meerle
Tel: +32 (0)486 447 907
www.spiegelendpaard.be

Begeleiders
Luc Jansen, Martine Brosens en Karen Peeters

Bijdrage
€ 45,- ter plaatse betalen

Meebrengen
We mediteren in een paardenvrije zone naast de paardenwei met vijf paarden. Je draagt dus best aangepaste buitenkledij en dichte schoenen.

Aantal personen
min. 6 – max. 15
Wees tijdig met je inschrijving als je graag wil deelnemen!

Meer info
We willen je graag met dit nieuwe initiatief meenemen op een heel aparte reis. De combinatie van repetitieve drum(s) bij de aanwezigheid en in de energie van paarden is heel sterk.

De drum symboliseert het kloppen van het hart, zowel van de mens als van de aarde. De drum staat voor het vrouwelijke, de drumstok voor het mannelijke. De drum is één van de meest efficiënte manieren om je te openen voor nieuwe inspiraties. De drum heeft een groot effect op ons bewustzijn en schenkt de meeste mensen een diep gevoel van welbehagen en thuiskomen.
De drum wordt ook wel ‘het paard van de Sjamaan’ genoemd.

Als we het paard en de drum samen brengen door te drummen bij en tussen de paarden ontstaat er een mooi samenspel tussen twee werelden. Het brengt de mens nog dichter bij zijn authentieke ‘zelf’ maar ook bij de ziel van het paard.

Er ontstaat een krachtig samen zijn.
Net zoals de mens reageert elk paard anders op de drum. De één maakt er een intens diepe verbinding mee of raakt er door in een soort van trance, de ander kan het niet bekoren of laat de klanken niet binnenkomen. Het is wat het is.

De drum is een extra hulpmiddel om harmonie in jezelf te brengen. De paarden zelf vinden de drums geweldig en kunnen hun nieuwsgierigheid dan ook niet wegsteken. Het meditatieve drumritueel gebeurt niet tussen de paarden maar naast de wei van de paarden.

We doen dit uit hun en onze veiligheid. Zodoende geven we ons de mogelijkheid om omzelf in alle rust te concentreren op het meditatieve ritme.

Er is een moederdrum aanwezig en een aantal kleinere handdrums die naar wens te gebruiken zijn om actief deel te nemen aan dit ritueel. Wil je graag je eigen drum(s) meebrengen? Dat kan uiteraard. Wil je liever zitten en gewoon ervaren en deelgenoot zijn, kan dit eveneens.